vitanov

Seiko najavljuje partnerstvo sa PADI, najvećom svetskom ronilačkom mrežom


 Od lansiranja našeg prvog ronilačkog sata 1965. godine, Seiko je doneo profesionalnim roniocima niz inovativnih novih tehnologija i dizajna, koji su učinili ronjenje bezbednijim i lakšim profesionalnim i rekreativnim roniocima podjednako. Ove inovacije uključuju prvi titanijumski ronilački sat na svetu napravljen 1975. godine, prvi ronilački sat sa keramičkim spoljnim kućištem iz 1986. i prvi Nitrox Dive kompjuterski sat iz 2000. Zahvaljujući ovim naprednim proizvodima, kao i vrhunskom kvalitetu naših ronilačkih satova, Seiko je stekao visok ugled i poverenje u ronilačkoj zajednici.
Čudnom slučajnošću, nekoliko meseci nakon što se pojavio prvi Seiko ronilački sat, dvojica američkih ronilačkih entuzijasta su odlučili da standardi obuke ronjenja treba da budu podignuti i osnovali su Profesionalnu asocijaciju instruktora ronjenja (Professional Association of Diving Instructors). Tokom proteklih 50 godina, PADI je postao organizacija za obuku ronjenja sa najviše poverenja u svetu. Sa preko 6.300 ronilačkih centara i preko 136.000 kvalifikovanih PADI profesionalnih instruktora širom sveta, PADI je izdao neverovatnih 24 miliona sertifikata i učinio više nego bilo koja druga organizacija da upozna svet sa ronjenjem.

Seiko i PADI dele strast za obezbeđivanjem sigurnosti i uživanja ronilaca i za zaštitom morske sredine, pa se partnerstvo činilo izuzetno odgovarajućim. Seiko sa ponosom najavljuje svoju podršku PADI, a posebno njegovoj inicijativi “Project Aware”. Project Aware je globalni pokret ronilaca koji zajedno rade na tome da zaštite naše okeane – jedno po jedno ronjenje. Project Aware omogućava hiljadama ronilaca iz više od 180 zemalja da rade zajedno za čiste, zdrave i bogate okeane i Seiko ga ponosno podržava.
U cilju proslave i promocije ovog partnerstva, dva specijalna Prospex PADI specijalna izdanja će biti puštena ove jeseni.
Jedan koristi jedinstveni Seiko Kinetički kalibar, napajan isključivo kretanjem tela osobe koja ge nosi, koji roniocu nudi i preciznost i sigurnost. Ovaj model koristi istu dvoslojnu konstrukciju kućišta kao legendarni model iz 1975. godine, ali to radi na moderan način. Kućište i brojčanik drugog Prospex PADI modela imaju dizajn koji je takođe podsetnik na klasik, Seiko 150m mehanički ronilački sat iz 1970. godine. Poznat po svom jedinstveno oblikovanom kućištu, širokim i jasnim kazaljkama i markerima, ovaj sat se sada naširoko skuplja i još uvek ima mnogo obožavalaca širom sveta. Oba posebna modela imaju PADI karakterističnu crvenu i plavu boju na brojčanicima i koronama, kao i PADI logo na brojčanicima.


Seiko Padi SUN065  Cena: 700Eur                                                                              Seiko Padi SPRA21 Cena: 500Eur