vitanov

Prospex kolekcija želi dobrodošlicu GPS Solar


 Prospex je pokrenut na međunarodnom nivou pre samo dve godine i već se pozicionirao kao jedan od vodećih globalnih kolekcija brenda. Sada, gradeći na tom uspehu, pokrenuta je nova Prospex mornarska kolekcija, predvođena Marinemaster satom, koji je prvi sat, pored Astrona, koji ima Seikovu jedinstvenu GPS Solar tehnologiju.

Marinemaster i GPS Solar. Savršen spoj

Zamislite sebe kako prolazite kroz Bučne Četrdesete (Roaring Forties), plovite sami na jahti od 60 stopa u morima u blizini rta Horn, a samo sopstvena veština i oprema Vas dele od opasnosti i moguće katastrofe. Ovo je perspektiva sa kojom se suočavaju trkači okeanskim jahtama poput Kodžiro Širaišija, koji je pomogao Seiku da napravi novi Marinemaster GPS Solar mornarski sat. Znanje tačnog vremena i vremenske zone na moru je od vitalnog značaja kako bi komunikacija sa timom kod kuće mogla da se usklađuje, čak i u vodama u blizini polova, gde se vremenske zone menjaju mnogo većom brzinom nego na Ekvatoru. Ovaj novi sat spaja Seikovu dokazanu veštinu u izradi satova pogodnih za najzahtevnija okruženja sa novom tehnologijom merenja vremena koja omogućava da se, jednim pritiskom na dugme, sat prilagođava tačnom lokalnom vremenu bilo gde na Zemlji, na kopnu ili na moru, koristeći samo snagu svetlosti. Osim toga, Dual-Time funkcija omogućava okeanskom mornaru da na prvi pogled zna vreme u svojoj matičnoj luki, kao i lokalno vreme.

 
Novi Marinemaster GPS Solar je napravljen za teške uslove koje svaki okeanski trkač mora da predvidi. Kućište i narukvica su izrađeni od nerđajućeg titanijuma, zaštićenog super-tvrdim premazom i keramičkom koronom. Sat je 20 bara vodootporan, sa poklopcem sata i krunicom na zavrtanje. Odlična čitljivost u bilo kojim vremenskim uslovima, danju i noću, omogućena je širokim markerima u obliku pramca, koji su iznutra i spolja obloženi safirima da bi se smanjilo odbijanje svetlosti, kao i Seikovim najnovijim Lumibrite premazom. Potpuna jednostavnost upotrebe je bila sledeća briga dizajnera. Krunica i dugmad su laki za korišćenje, čak i kada se nose rukavice, a kućište i narukvica su oblikovani tako da se izbegne da ivica zakači konopac ili traku. Ovaj izuzetno poseban sat je u ponudi u ograničenoj seriji od 1.500.
World Time Solar Chronograph SSC4875

Solar World Time Chronograph, izrađen za uživanje na brodu
Pored Marinemaster-a postoji serija od tri solarna hronografa, koji imaju iste elemente dizajna, a takođe nude nivo profesionalnih specifikacija koji ime Prospex podrazumeva. Kalibar je savršen za svetskog mornara. Istovremeno pokazuje lokalno i vreme kod kuće na brojčaniku jednostavnog izgleda i nikada mu nije potrebna promena baterije, crpeći svu energiju koja mu je potrebna samo iz svetla. Indikator rezervi energije uverava mornara da se sat dovoljno napaja. Kućište je 10 bara vodootporno i zaštićeno je poklopcem na zavrtanje i krunicom na zavrtanje, koja je sama zaštićena posebnom zaštitom krunice.

Čim vidite sat, njegova pomorska inspiracija je jasna. Kazaljke i markeri imaju isti profil kao jahta gledana sa vrha jarbola, a glatke krivine kućišta podsećaju na pramac koji seče talase. Prospex i more su stvoreni jedno za drugo.

 Marinemaster GPS Solar Dual-Time: SSF001
Caliber 8X53
GPS controlled time and time zone adjustment
Dual-Time with AM/PM indication
Perpetual calendar correct to the year 2100, Signal reception result indication
World time function (40 Time Zones), Daylight Saving Time function, Power save function
Accuracy: +/-15 seconds per month (without receiving a time signal and at temperatures between 5°C and 35°C)
Specifications:
Titanium case with super-hard coating
Ceramic bezel
Sapphire crystal with super-clear coating
Water resistance: 20 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m
Diameter: 48.5mm, Thickness: 14.7mm
Titanium bracelet with super-hard coating
Three-fold clasp with push button release, secure lock and slide adjuster
Approximate recommended retail price in Europe: 3,300 Euro
Limited edition of 1,500 pcs


World Time Solar Chronograph: SSC487
Caliber V195
Hour, minute and second hands with calendar
World time function (25 cities)
Dual-Time display with 24 hours indication
Chronograph up to 24 hours in 1/5 second
Split time measurement
Power reserve: approximately 6 months
Accuracy: +/-15 seconds per month
Specifications:
Stainless steel case
Sapphire crystal with anti-reflective coating
Screw-down crown
Water resistance: 10 bar
Diameter: 44.6mm, Thickness: 12.3mm
Stainless steel bracelet
Three-fold clasp with push button release and secure lock
Approximate recommended retail price in Europe: 570 Euro