vitanov

Novi Grand Seiko Spring Drive


 Novi Grand Seiko Spring Drive rezerva snage 8 dana, inspirisan nebom noću. Na Baselworldu 2016-e predstavljen je sada slavni Grand Seiko Spring Drive pogonske reserve od 8 dana. Bio je to rad Micro Artist Studio-a u Seiko-ovom pogonu u Shiojiri u centralnom Japanu, gdje su takođe rođeni Spring Drive Minute Repeater, Sonnerie i Eichi za Credor. Danas najavljujemo novu verziju ovog Grand Seiko remek-dela. Kalibar Spring Drive je identičan, ali sat predstavlja sasvim drugačiji pogled na lepotu Japana, nadahnut noćnim nebom u planinama koje okružuju Micro Artist Studio. Osamnaestokaratni ružičasto zlatni okvir crnog brojčanika kroz koji zvezde trepere baš kao što to rade u jasnoj tamnoj noći u centralnom Japanu, dodajući dodatnu dubinu i bogatstvo na brojčanik.

Zahvaljujući posebnom procesu koji objedinjuje obojenje i slikanje, brojčanik je fascinirajući. Kao da je posut zvezdanim pahuljicama, brojčanik je istovremeno misteriozan, ali ipak savršeno čitljiv, zahvaljujući dubokoj crnoj pozadini, svetlosti zvezda koje sijaju iz njega i petostepenom profilu kazaljki i satnih markera. Oštrina brusnog dela kazaljki i markera daje ovoj stvarnosti jedinstveni Grand Seiko potpis, kao i izvanredno oštar ogledalo završetak koji je postignut našom novom Zaratsu tehnikom koja je razvijena za platinastu verziju.

Poleđina brojčanika otkriva izvanredan pokret s jednim komadnim mostom i rubinima i indikatorom rezervne snage koja privlači pogled. Jednodelni most osigurava precizno pozicioniranje svakog točka u zupčaniku i povećava efikasnost prenosa snage. Njegova rigidnost i poboljšana dubina takođe umanjuju njegovu distorziju u slučaju udarca ili drugog udara. Pogledajte pozorno i skicu Mt. Fuji izlazi iz oblika mosta, a visoko polirani rubini i kaljeni plavi vijci izazivaju svetla grada Suwa ispod studijskog doma. Lepota noći se odražava kako u točkiću tako i preko kućišta. Ovaj izuzetan sat će biti dostupan u septembru.

Spring Drive 8 Dai Pover Reserve: SBGD202
Kalibar 9R01
Ručno navijanje
Rezerva snage: 8 dana (192 sata)
Tačnost: ± 0,5 sekundi dnevno (± 10 sekundi mesečno)
Indikator snage
Nezavisno podešavanje kazaljke sata
Broj dragulja: 56 dragulja
Broj delova: 307
Spoljni prečnik: 37.0mm, Debljina: 7.1mm
Specifikacije:
18k ružičasto zlatno kućište
Safir staklo visoke definicije s anti-refleksnim premazom
Otpornost na vodu: 10 bar
Magnetni otpor: 4.800 A / m
Prečnik: 43.0mm, Debljina: 13.2mm
Krokodilski kaiš s 18k ružičastom kopčom od zlata sa trostrukom kopčom sa oslobađanjem dugmeta
Približna preporučena maloprodajna cena u Evropi: 52,800 evra