vitanov

Nova dimenzija Astron dizajna


Od lansiranja jedinstvene Seiko GPS Solar tehnologije 2012. godine, Astron kolekcija je postala ikona visoke tehnologije, energetski efikasnog pravljenja satova i pokazala se kao izuzetan globalni uspeh, cenjena zbog svoje jedinstvene praktičnosti, naprednih funkcija i prefinjenog dizajna. Danas, kolekciji je dodat novi kalibar. Kalibar 8X22 povećava privlačnost Astron kolekcije još više, nudeći tanje kućište i čist, neprenatrpan izgled brojčanika, koji dozvoljava svetskom putniku da vidi lokalno vreme na prvi pogled.

Ponekad, manje je više
Kalibar 8X22 je značajan napredak u Seiko GPS Solar tehnologiji. Kućište je tanje nego kod bilo kog drugog GPS Solar sata, tanje je čak nego kod svih drugih Astron modela (dubina je samo 12,4mm u odnosu na 13,3mm u drugim 8X serijama). Kao rezultat toga, antena koja prima GPS signale je neizbežno manja, ali je Seiko uspeo da poveća prerađivačku snagu kola u GPS modulu tako da osetljivost antene ostane nepromenjena i da je prijem GPS signala za svetskog putnika lak kao i uvek. Samo jednim pritiskom na dugme, novi Astron se prilagođava lokalnom vremenu u bilo kojoj vremenskoj zoni na svetu, sa tačnošću od jedne sekunde na svakih 100.000 godina, koristeći samo snagu svetlosti. Brojčanik novog svetskog sata je jednostavan, sa svim indikatorima na jednom malom podbrojčaniku, dajući satu mirnu, prefinjenu elengaciju. Astron GPS Solar svetski sat nudi sve što je bitno, i ništa drugo. Zaista, manje je više.


Ograničena serija povodom lansiranja 8X22
Lansiranje ovog novog Astron GPS Solar kalibra se slavi kroz ograničenu seriju, čija je osnovna karakteristika tamni sedefni brojčanik. Upotreba obojenog sedefa je tiho odavanje priznanja moći tehnologije koja je iza toga. GPS Solar modul traži tako malo energije da svu energiju koja mu je potrebna dobija iz svetlosti absorbovane kroz brojčanik, iako je napravljen od ovog prirodnog materijala. Kućište i narukvica su napravljeni od titanijuma sa novim super-tvrdim crnim premazom otpornim na ogrebotinekoji će očuvati elegantnu lepotu sata sve dok se nosi. Dizajn je inspirisan predstavom Zemlje noću, kao što bi moglo da se vidi sa GPS satelita. Efekat je zapanjujuć, a istovremeno i misteriozan.

Astron  8X22  titanium SSE085

Cela kolekcija
Pored ograničene serije, Kalibar 8X22 je već dostupan u seriji od šest dizajna. Svi imaju titanijumsko kućište, tri imaju narukvicu, a tri su verzije sa kaišem. Kalibar 8X22 Svetski sat zauzima svoje mesto pored hronografa i Dual-Time kalibara da upotpuni Astron GPS Solar kolekciju od preko 50 modela. Ova tehnologija je zaista platforma na kojoj su Seiko dizajneri već izgradili, i nastaviće da grade u budućnosti, novu vrstu satova koji menjaju percepciju sveta o tome šta prefinjen, prestižan časovnik može da pruži.

 Astron SSE089           Astron SSE095

Caliber Specifications: 8X22, GPS Solar World-Time
GPS controlled time and time zone adjustment
Perpetual calendar correct to the year 2100
Signal reception result indication
World time function (40 time zones)
Daylight Saving Time function
Power save function
Accuracy: +/-15 seconds per month (without receiving a time signal and at temperatures between 5°C and 35°C)

Specifications: SSE091
Titanium case with super-hard black coating
Ceramic bezel
Colored mother-of-pearl dial
Sapphire crystal with super-clear coating
Water resistance: 10 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m
Diameter: 44.8mm, Thickness: 12.4mm
Ceramic and titanium bracelet with super-hard black coating, three-fold clasp with push button release
A crocodile strap is included.
Limited edition of 3,500 pcs

Specifications: SSE085, 087, 089, 093, 095, 096
Titanium case with super-hard coating (SSE085, 087, 093, 095)
Titanium case with super-hard black coating (SSE089)
Titanium case with rose gold color coating (SSE096)
Ceramic bezel
Sapphire crystal with super-clear coating
Water resistance: 10 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m
Diameter: 44.8mm, Thickness: 12.4mm
Titanium bracelet with super-hard coating (SSE085, 087)
Titanium bracelet with super-hard black coating (SSE089)
Crocodile strap (SSE093, 095, 096)
Three-fold clasp with push button release